Agenten houden kort na poging overval bioscoop verdachte aan in het centrum Hengelo

Foto ter illustratie. © Politie

Hengelo – Agenten in Hengelo kregen in de nacht van vrijdag op zaterdag 15 februari een melding van een overval op de bioscoop aan de Beekstraat in Hengelo. Met een goede beschrijving van de persoon die de overal had gedaan. Korte tijd later kon de politie de verdachte in het centrum aanhouden.

Rond de klok 00.05 uur ging de eenheid met gezwinde spoed ter plaatse. Bij aankomst bleek de dader er haastig vandoor te zijn gegaan. De verdachte had zich gericht op de kassa van de bioscoop. Onder bedreiging van een medewerker probeerde hij zijn doel kracht bij te zetten. Dit lukte door omstandigheden niet. De medewerker was hevig geschrokken en de politie werd gebeld. Ondanks de schrik kon een goed signalement worden gegeven van de dader.

Aanhouding op heterdaad
Een andere eenheid van de politie reed kort na de melding van de overval met het opgegeven signalement in de omgeving en het centrum. Daar troffen ze een verdachte die als bekende van de politie de aandacht van ons had én aan het signalement voldeed.

Deze 24-jarige man uit Hengelo werd als verdachte aangehouden voor een poging overval en werd overgebracht naar het politiebureau. De recherche onderzoekt de zaak nu verder. Over de aard van de dreiging wordt in het belang van het onderzoek geen mededeling gedaan.

DEEL DIT ARTIKEL: