Anonieme tip leidt naar hennepkwekerij in Etten-Leur

agent heeft hennepplant in handen
Foto ter illustratie. © Politie

Etten-Leur – In een woning aan de Van Genkstraat werd zondag 8 maart een hennepkwekerij met 201 planten aangetroffen. De politie kwam de kwekerij op het spoor door een anonieme tip. De bewoner van de woning werd aangehouden.

De politie ontving een anonieme tip over de aanwezigheid van een mogelijk hennepkwekerij op het eerdergenoemde adres. Toen de politie naar de woning ging, merkte de politie dat alles verduisterd was. Ook werd er een henneplucht waargenomen. Hierop werd besloten om naar binnen te gaan. Eenmaal binnen werd een kwekerij met 201 planten aangetroffen. De stroomvoorziening was volgens de netbeheerder levensgevaarlijk aangelegd, waardoor de kans op brand groot was. De bewoner werd aangehouden en de kwekerij werd geruimd.

Wat is het gevaar van hennepteelt?
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

Ik wil iets anoniem melden
Meld Misdaad Anoniem heeft als doel criminaliteit aan te pakken. M. biedt een extra vangnet: voor als u wel wilt melden, maar niet bekend wilt worden. Uw anonimiteit staat altijd centraal. Uw anonimiteit is zelfs belangrijker dan het oplossen van een onderzoek. M. is geen onderdeel van de politie. De onafhankelijke stichting NL Confidential exploiteert het meldpunt.

DEEL DIT ARTIKEL: