Arrestatie in onderzoek modeltreinenroof in Helmond

Mercedes B politie
Foto ter illustratie. © Politie

Helmond – In het onderzoek naar een gewapende overval op een woning aan de Paulus Potterlaan in Helmond hield de politie maandagavond 10 februari in Venlo een verdachte aan. Bij de overval werden enkele kostbare modeltreinen gestolen.

De woningoverval vond op maandagavond 18 november 2019 tussen negen en tien uur plaats. Twee mannen met bivakmutsen op drongen naar binnen toen de voordeur openging, omdat de zoon, die zijn vader bezocht, de woning verliet. Onder bedreiging van een pistool moest hij weer terug naar binnen. De overvallers bonden de zoon en zijn ouders met tie-wraps vast. Ook werden ze geblinddoekt. Eén van de daders bleef bij de slachtoffers, terwijl de ander het huis doorzocht. Ze vertrokken uiteindelijk met onder meer enkele kostbare modeltreinen.

Aanhouding
De recherche hield maandagavond in zijn woning in Venlo een 39-jarige man aan. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de overval en zit vast voor verder onderzoek.

Tips
Bureau Brabant besteedde uitgebreid aandacht aan de gewelddadige overval. Hierboven kun je het item nog een keer terugkijken. Heb je informatie die nog niet met de politie is gedeeld, doe dat dan alsnog. Dat kan via de opsporingslijn op 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800-7000.

DEEL DIT ARTIKEL: