Bejaarde vrouw slachtoffer babbeltruc in Goirle

Foto ter illustratie. © Politie

Goirle – Een 89-jarige vrouw is woensdagavond 4 maart rond kwart voor acht in de wijk Abbcoven het slachtoffer geworden van een babbeltruc. De dieven hebben contant geld en sieraden buit gemaakt.

Een vrouw die zich uitgaf als Thuiszorg medewerkster belde bij de (89) vrouw aan. De bejaarde vrouw had geen argwaan vanwege eerdere contacten met medewerksters daarvan en liet haar binnen. De babbeldievegge loodste haar naar een kamer om een medische check te doen. Vermoedelijk heeft zij de buitendeur open laten staan waarna door een handlanger contant geld en sieraden zijn weggenomen. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld. Het zou gaan om een blanke vrouw, circa 45 jaar oud. Ze droeg een rode halflange jas, een grijze sjaal. De vrouw had een rond gezicht en een hese stem.

Waarschuwing
De politie waarschuwt vaker tegen babbeltrucs. De slogan ‘Laat ze niet binnen, wat ze ook verzinnen’ is niet voor niets bedacht. Mensen die gebruik maken van babbeltrucs hebben meestal hele andere bedoelingen dan bijvoorbeeld het opnemen van de meterstanden, of het verkrijgen van een glaasje water. Ze zijn vaak uit op uw kostbare eigendommen, zoals sieraden, waar vaak ook nog een grote emotionele waarde aan vast zit. Denkt u het slachtoffer te worden van een babbeltruc? Bel 112!

DEEL DIT ARTIKEL: