Bewoner gewond bij brute woningoverval in Utrecht

Ambulance politie
Foto ter illustratie. © KM

Utrecht – Bij een woningoverval aan de Griftstraat in Utrecht is zondagmiddag een bewoner gewond geraakt. De man liep rake klappen op bij een worsteling met nog voortvluchtige verdachten.

Zondagmiddag 9 februari werd er rond kwart voor drie bij een woning aan de Griftstraat aangebeld. De partner van de bewoner deed de deur open en werd direct overvallen door vier jongens. Ze drongen de woning binnen en troffen de bewoner in de gang. De jongens begonnen meteen op de bewoner in te slaan, waarbij het slachtoffer zich probeerde te verdedigen. Tijdens de worsteling raakten de bewoner en zijn partner gewond. De bewoner is met een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.

Signalementen
De verdachten zijn met spullen van de bewoner gevlucht op twee rode scooters. Met het verspreiden van signalementen van de verdachten hoopt de politie op meer aanknopingspunten om deze zaak op te lossen. Het gaat om vier jongens van ongeveer 16 jaar oud.

Verdachte 1

Zwarte jas met capuchon
Blauwe capuchon daaronder, vermoedelijk van trui
Blauwe spijkerbroek
Zwarte schoenen

Verdachte 2:

Blauwe gewatteerde jas met capuchon
Donkerblauwe capuchon daaronder, vermoedelijk van trui
Donkerblauwe broek
Zwarte schoenen

Verdachte 3:

Zwarte jas
Zwarte capuchon eronder, vermoedelijk van trui
Donkere joggingbroek met rode streep over lengte van been
Zwarte schoenen met witte zool en wit logo
Stevig postuur

Verdachte 4:

Zwarte gewatteerde jas met capuchon
Grijze (spijker)broek
Zwarte schoenen
Slank postuur
Het slachtoffer en zijn partner hadden flink verweerd. Mogelijk liepen de daders daarbij verwondingen op. Een van de daders liep letsel aan zijn hand op.

Getuigen?
Heeft u iets gezien? Heeft u andere informatie die kan helpen bij het onderzoek. Of beschikt u over beelden? Geef uw tip dan door via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

DEEL DIT ARTIKEL: