Cameratoezicht bewijst zijn waarde in Rotterdam

vuurwapen hoogstraat
Foto © politie: Aangetroffen vuurwapen

Rotterdam – Het cameratoezicht in de gemeente Rotterdam bewees zaterdag 15 februari zijn waarde. Dankzij dit middel kon een doorgeladen vuurwapen van straat gehaald worden.

Vuurwapen
Agenten zagen om half negen op het Churchillplein een groepje jongeren rondhangen dat zich vervelend gedroeg. Via het cameratoezicht werd de groep gevolgd. De jongeren gingen op een gegeven moment een restaurant in. Toen het groepje na enige tijd weer naar buiten kwam, besloten de agenten de jongeren aan een verdere controle te onderwerpen.

Een van de aanwezigen, had daar kennelijk geen zin in. Hij zette het direct op een lopen. Rende de Metro-ingang in.

Via het cameratoezicht van de gemeente en de RET kon de man worden gevolgd en werd ook waargenomen dat hij een vuurwapen weggooide. De 20-jarige man kon na een korte achtervolging worden aangehouden. Ook het doorgeladen vuurwapen werd veiliggesteld.

vuurwapen hoogstraat
Foto © politie: Aangetroffen vuurwapen

Berkel
Ook in Berkel en Rodenrijs hield de politie zondagochtend 16 februari drie jongeren aan, waarvan er één een geladen vuurwapen op zak had. De drie personen zaten kort na middernacht in een personenauto die nabij een sportvereniging aan de Gotzenhainsingel geparkeerd stond. Agenten controleerden de inzittenden, omdat er sprake zou zijn geweest van een gespannen sfeer bij de sportvereniging. Niet voor niets zo bleek al snel. De drie inzittenden (19jaar uit Berkel) werden direct na de vondst van het wapen aangehouden.

750 euro voor tip
Automatische vuurwapens worden in woonwijken en winkelcentra leeggeschoten op tijdstippen dat omwonenden en zelfs kinderen nog op straat waren. Kogels vlogen cafés en huizen binnen en zelfs door speeltuinen. Het zijn niet alleen conflicten tussen criminelen.

Er vallen ook onschuldige slachtoffers. Dat moet stoppen. Daarom zetten politie, OM en gemeente alles op alles. Naast de bestaande aanpak en onderzoeken, zoekt politie, gemeente en OM naar een ongebruikelijke oplossingen die wapens van straat moeten halen. Dit om schietpartijen te voorkomen.

Acties en campagnes als de wapeninleveractie en de tip-geld-regeling halen wapens van straat, maar zijn ook bedoeld als signaal naar de maatschappij: wapens zijn niet normaal! Wapenbezit en wapengebruik is onacceptabel en daar moeten we samen een vuist tegen maken! Wil je meer weten over geld regeling bij het doen van een tip? Klik dan hier.

DEEL DIT ARTIKEL: