Drie inbrekers aangehouden op heterdaad in Raamsdonkveer

voor-een-arrestant-wordt-ingesloten-wordt-deze-gefouilleerd-en-in-progis-ingevoerd
Foto ter illustratie. © Politie

Raamsdonksveer — De politie heeft zondagmorgen drie inbrekers aangehouden.

Op zaterdag 1 februari 2020 om 23.55 uur kregen meerdere politie-eenheden, waaronder een hondengeleider, kregen een melding om te gaan naar de Benraatshoef. Een getuige meldde dat hij had gezien dat drie mannen een raam van een woning open braken en naar binnen gingen.

De agenten omsingelden de woning en de hond werd uit zijn kooi gehaald. Op de eerste verdieping zagen de agenten de inbrekers lopen. Toen iedereen klaar stond riep de hondengeleider op niet mis te verstane manier dat de woning omsingeld was en dat de inbrekers zich moesten vertonen. Direct daarop blafte de diensthond luid. Nadat het bevel nog een keer gegeven was vergezeld van geblaf van de hond verschenen de inbrekers met hun handen omhoog voor de ramen. Ze werden gesommeerd naar beneden te komen en werden ze aangehouden.

Inbrekers

De inbrekers kwam alle drie uit de Randstad, een 21-jarige man uit Rijswijk en twee mannen uit ’s-Gravenhage van 25 en 27 jaar. De drie zijn ingesloten aan het politiebureau. Een speciale dank voor de oplettende getuige.

Verdachte situatie?

Ziet u een verdachte situatie, bel dan direct 112

DEEL DIT ARTIKEL: