Drugs, twee vuurwapens en zeven arrestaties bij invallen in Baarle-Nassau

Foto © politie

Baarle-Nassau – Invallen van de politie in een loods aan de Chaamseweg en een chalet op een bungalowpark hebben dinsdagmiddag 10 maart onder meer enkele tientallen kilo’s aan henneptoppen, twee vuurwapens en tienduizenden euro’s aan contant geld opgeleverd. Ook zijn acht auto’s in beslag genomen. Er werden zeven verdachten aangehouden.

Informatie en tips van burgers vormden enkele maanden geleden het startpunt voor een uitgebreid politieonderzoek naar een loods aan de Chaamseweg. Hierbij ontstond het vermoeden dat vanuit die loods drugs verkocht werden en dat mogelijk een chalet op een bungalowpark als bewaarplaats diende. De aanwijzingen hiertoe werden zo concreet dat in overleg met de officier van justitie werd besloten om dinsdagmiddag 10 maart een inval te doen in de loods en het chalet.

Hierbij werd het navolgende aangetroffen
-Twee vuurwapens met munitie;
-Tientallen kilo’s aan henneptoppen;
-Tienduizenden euro’s aan contant geld en waardevolle sieraden;
-Grote hoeveelheden shag, ketamine en champagne.
– Een kogelwerend vest.

Zeven arrestaties
Er zijn zeven verdachten aangehouden. Het gaat om een 28-jarige man uit Brussel, een 38-jarige Waalwijker, een 59-jarige man uit Mol, een 34-jarige man uit Ulicoten, een 32-jarige man uit Waspik, een 33-jarige man uit Zandhoven en een 31-jarige vrouw uit Tiel. Alle verdachten zijn in verzekering gesteld. De recherche stelt een nader onderzoek in naar ieders aandeel. Bij de actie zijn acht auto’s in beslag genomen.

DEEL DIT ARTIKEL: