Drugslab ontdekt op enkele meters van politiebureau Tilburg

Drugslab Tilburg
Foto © politie.

Tilburg – De politie hield vrijdagochtend 7 februari twee mannen (26 en 55) aan op verdenking van de productie van amfetamine. Dankzij een tip van de Belgische politie werd vanochtend een woning aan de Ringbaan-Zuid doorzocht. Daar werd een drugslab aangetroffen met daarbij ruim 25 kilo amfetamine.

Dankzij een tip van Politiezone Turnhout stapten Nederlandse agenten vanochtend rond 09.00 uur een noodwoning aan de Ringbaan-Zuid, op gooiafstand van het politiebureau, binnen. Er waren aanwijzingen dat er mogelijk sprake zou zijn van de productie van amfetamine. Een van de bewoners poogde te vluchten, maar stuitte bij de achterdeur op een agent. In de woning werd een tiental XTC-pillen gevonden. In de schuur van de woning werd 25 kilo natte gereed zijnde amfetamine aangetroffen. Dit werd geproduceerd in emmers op de vloer. Drugslabmaterialen en grondstoffen werden ter plaatse onderzocht en in beslag genomen. Ter plaatse bleek een kristallisatielab in de schuur aanwezig. Beide verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Synthetische drugs
Amfetamine, ook wel speed genoemd, is een synthetische drug die veel in Nederland wordt geproduceerd. Synthetische drugs zijn verdovende of hallucinerende middelen die via een synthese (chemische verbinding) worden gemaakt. Synthetische drugs komen voor onder andere in de vorm van vloeistof, pillen of poeder. De bekendste voorbeelden van (synthetische) drugs zijn XTC, amfetamine/speed en GHB.

Melden van een drugslab
Een drugslab is een kleine chemische fabriek met alle gevaren van dien. Er is een afhankelijkheid met betrekking tot de aanvoer van grondstoffen en de afvoer van producten en afval. Een productielocatie is te herkennen door de vele witte busjes die de ingang van het pand vaak blokkeren. Men probeert ongezien de vaten en jerrycans naar binnen te tillen en het afval weer naar buiten. Als u het vermoeden heeft dat ergens in uw buurt de grondstoffen van drugs worden geproduceerd? Dan kunt u dit melden bij de politie via:
– via de politieapp
– via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)
– anoniem via 0800-7000
– anoniem via 0900-8844, niet uw naam zeggen en vragen naar TCI (Team Criminele Inlichtingen)

DEEL DIT ARTIKEL: