Ernstige aanrijding met gestolen auto in Breda

Auto ongeluk
Foto ter illustratie. © KM

Breda, Oosterhout – Drie mannen zijn zaterdagmiddag aangehouden. Ze scheurden met een gestolen auto door Oosterhout en veroorzaakten een ernstige aanrijding. Ze renden er vandoor, maar konden met hulp van getuigen aangehouden worden.

Het begon met een melding van de eigenaar van een BMW. Die was zaterdag 1 februari 2020 om 15.00 uur in Breda en had daar zijn auto geparkeerd. Op dat tijdstip miste hij zijn autosleutels. Kort daarna bleek dat ook zijn auto weg was. Nadat hij dat gemeld had aan het bureau kwam er bij het operationeel centrum een melding binnen van een ernstige aanrijding op een kruising van de Burgemeester Materlaan in Oosterhout. Een auto zou daarover de kop geslagen zijn.

Drie verdachten

Hulpdiensten spoedden zich naar die kruising. Voordat ze daar waren meldden getuigen dat uit een van de auto’s drie mannen waren weggerend de nabij gelegen woonwijk in. Meerdere politie-eenheden startten een zoekactie naar deze drie. Ook bleek toen dat de gestolen BMW bij de aanrijding betrokken was. In het andere voertuig, wat was aangereden, zat een gewonde man. Ambulancepersoneel ontfermde zich over dit slachtoffer. Hij is met spoed naar een ziekenhuis gebracht. In de woonwijk werden achterelkaar drie verdachten aangehouden, een 49-jarige man uit Dordrecht, een 41-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats in Nederland en een 32-jarige man uit Breda. De verdachten zouden tijdens hun vlucht kleding uitgetrokken hebben en die ergens in die wijk hebben achtergelaten. De politiehond heeft niets gevonden. De drie verdachten zijn aan het bureau ingesloten

Roekeloos

Uit de eerste conclusie blijkt dat de gestolen BMW aan de verkeerde zijde van een vluchtheuvel heeft gereden vlak voordat de aanrijding ontstond. De politie onderzoekt de aanrijding en probeert ook in beeld te krijgen hoe het rijgedrag was van de bestuurder vanaf Breda richting Teteringen en in Oosterhout. Ook is het van belang om te weten wie er achter het stuur zat. We vragen dus de hulp in van getuigen met de volgende vragen:

Getuigen

De politie heeft naar deze gebeurtenis enkele vragen. De politie komt dan ook graag in contact met getuigen.

    • Wie heeft een blauwe BMW zien rijden tussen Breda en Oosterhout na zaterdag 15.00 uur
    • Wie heeft gezien dat deze auto vanaf de Keizerstraat in Breda gestolen werd
    • Wie is getuige geweest van de aanrijding en heeft de mannen zien vluchten. We hebben al enkele getuigen gesproken. Deze hoeven niet meer te bellen.
    • Wie heeft in de woonwijk (omgeving Paterserf en Snelliusstraat) gezien dat de mannen kleding uitgetrokken hebben of wie heeft kleding zien liggen
Contactmogelijkheden

Getuigen of mensen die iets van dit misdrijf afweten worden verzocht dit te melden
– via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)
– anoniem via 0800-7000

DEEL DIT ARTIKEL: