Gedode messentrekker droeg nepbom tijdens terreuraanval

Britse police
Foto ter illustratie. © Pixabay.com

Londen – Op zondagmiddag liep een man in het zuiden van Londen met een kapmes rond. Hij stak in op drie mensen waarna hij werd doodgeschoten door de politie. De Londense politie maakt die zondagavond bekend dat de man een nepbom droeg.

Volgens de Britse nieuwszender Sky News stond de man onder actief politietoezicht. Dit leidde tot een snelle actie vanuit de politie. Bovendien kon de politie hierdoor de gebeurtenis direct bestempelen als “terrorisme aanval”.

De aanvaller veroorzaakte met zijn actie drie slachtoffers. Ze zijn allemaal per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. Een van hen raakte zwaargewond en verkeert nog altijd in levensgevaar.

Volgens de Britse media zijn er getuigen die verklaren dat ze man een kledingzaak hebben zien ingaan. Eenmaal in de zaak pakte hij een mes en begon op mensen in te steken. De winkelier probeerde nog het mes af te pakken, maar dat is niet gelukt. De man sloeg hierna op de vlucht.

Via twitter bedankte de burgemeester Sadiq Khan van Londen alle hulpdiensten die een bijdragen leverde aan het opnieuw brengen van veiligheid in gebied.

 

DEEL DIT ARTIKEL: