Getuigen gezocht straatroof in Nieuwegein

Foto © Politie

Nieuwegein – Op zondagavond 1 maart overvallen twee mannen een fietser op het fietspad bij de sportvelden Geinoord. Het slachtoffer fietst rond 11 uur vanaf Nieuwegein-Zuid richting Batau. De fietser ziet twee mannen zijn richting op lopen en denk dat zij hem de weg komen vragen. Niets is minder waar, want een van de jongens laat een vuurwapen zien en zegt dat het slachtoffer zijn telefoon en portemonnee moet inleveren.

Signalement
De verdachte met het vuurwapen heeft die avond een zwarte, gewatteerde jas aan met daaronder een zwarte broek. Volgens het slachtoffer is hij licht getint, spreekt hij Nederlands zonder accent en is hij ongeveer 1.80m lang. De tweede verdachte is gekleed in donkere kleding, is ook licht getint en is ook ongeveer 1.75 lang. Beide mannen zijn ongeveer tussen de 18 en 23 jaar.

Bent u zondagavond 1 maart rond elf uur in de omgeving van de sportvelden Geinoord geweest en heeft u iets verdachts gezien? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of bel anoniem via 0800-7000.

DEEL DIT ARTIKEL: