Getuigen gezocht van levensgevaarlijke brandstichting in Uden

Getuigen gezocht van tweede overval in één week op snackbar Rotterdam Zuid
Foto ter illustratie. © Politie

Uden – De politie zoekt getuigen van een brandstichting aan de Cellostraat in Uden.

Op vrijdagavond 28 februari 2020 werd er brand gesticht in een caravan die in de voortuin van de woning aan de Cellostraat stond. Omdat de caravan dicht tegen de gevel van het huis stond, sloegen de vlammen over. De gealarmeerde brandweer wist het vuur uiteindelijk te blussen. Omdat de bewoner niet thuis was raakte niemand gewond, maar zowel de caravan als de woning raakten zwaar beschadigd.

De bewoners van de naast gelegen woningen waren ook niet thuis ten tijde van de brand, dus ook zij bleven ongedeerd. Ze hebben de nacht wel elders door moeten brengen vanwege de rookschade en wateroverlast door het bluswerk.

Getuigen
Gelukkig raakte er niemand gewond. Dat had echter heel anders af kunnen lopen als er wel bewoners thuis waren geweest. De politie neemt deze brandstichting dan ook zeer serieus en is direct een onderzoek opgestart. Daarbij wordt door de technische recherche sporenonderzoek gedaan in en om de woning en de caravan. Ook spreken we met buurtbewoners of zij mogelijk iets weten of gezien hebben en kijken we of er bruikbare camerabeelden beschikbaar zijn.

Het is natuurlijk ook mogelijk dat andere mensen iets weten of gezien hebben dat mogelijk met deze brandstichting te maken heeft. De politie hoort die informatie graag. U kunt contact opnemen via 0900-8844 of anoniem: 0800-7000.

DEEL DIT ARTIKEL: