Handgranaat aangetroffen in eetgelegenheid Diemerplein

EOD
Foto ter illustratie. © defensie.nl

Amsterdam – Bij een eetgelegenheid aan het Diemerplein in Diemen is dinsdagochtend rond 10.30 uur een handgranaat aangetroffen. De recherche is dringend op zoek naar getuigen.

De recherche is op zoek naar getuigen
De politie kreeg dinsdagochtend melding dat de gevel van de eetgelegenheid vernield zou zijn. Binnen werd vervolgens het explosief aangetroffen. Nadat de omgeving was afgezet en specialisten van het Team Explosieven Verkenning het projectiel hadden beoordeeld, werd de hulp ingeschakeld van Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). De EOD heeft het projectiel ter plaatse onklaar gemaakt, waarna een groot deel van het Diemerplein weer kon worden vrijgegeven.

Getuigenoproep
Rechercheurs van de Forensische Opsporing hebben sporenonderzoek verricht. De recherche is dringend op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben van de vernieling van de gevel, dan wel andere informatie hebben over de achtergronden die van belang kan zijn voor het onderzoek.

Heeft u informatie voor de politie? Neem dan contact op via 0900-8844, via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via onderstaand tipformulier.

DEEL DIT ARTIKEL: