Joey D. uit Rosmalen overleden

Rosmalen – De voor moord veroordeelde Joey D. is woensdag aan zijn verwondingen overleden. Dat bevestigt zijn advocaat, Jan Hein Kuijpers. De man verwondde zichzelf dinsdag ernstig bij zijn arrestatie in zijn eigen huis. Hij werd daarna in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis.

Woensdag noemde de familie zijn dood in een verklaring een “onvoorstelbare wanhoopsdaad”.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zegt het nieuws te betreuren. De woordvoerder kan niet zeggen hoe D. zichzelf verwond heeft, maar zegt dat er woensdag sporenonderzoek in de woning gedaan is en dat het onderzoek van de Rijksrecherche loopt.

Joey D. verschanste zich dinsdag urenlang in zijn woning op de Schoolstraat met een automatisch geweer, nadat hij schoten had gewisseld met een arrestatieteam van de politie.

De agenten wilden D. arresteren, omdat hij in hoger beroep tot vijftien en een half jaar cel veroordeeld is voor de moord op zijn 49-jarige oom Martie Heesbeen in december 2014. D. hield vol dat hij onschuldig was.

Toen agenten het beleg rond 19.30 uur probeerden te beëindigen, verwondde D. zichzelf ernstig en werd hij naar het ziekenhuis gebracht.

Het Hof draaide met het vonnis een eerdere uitspraak van de rechter om waarin Joey D. werd vrijgesproken van de moord. Zijn advocaat liet dinsdag nog weten dat hij in cassatie zou gaan tegen het vonnis.

 

 

DEEL DIT ARTIKEL: