Joost Manusama nieuwe districtschef Zeeland

Foto © politie

Middelburg – Joost Manusama (54) is de nieuwe chef voor het politiedistrict Zeeland. Hij gaat onmiddellijk aan de slag.

Manusama is een ervaren politieman, die op diverse plekken en functies heeft gewerkt, onder meer in Rotterdam, Rijswijk, Den Haag, in Breda bij het korps landelijke politiediensten en als laatste bij de Politieacademie, waar hij sectorhoofd basis politie onderwijs was. Naast deze brede politie-ervaring is hij ook maatschappelijk actief in diverse organisaties buiten de politie.

Ambitie
De nieuwe Zeeuwse chef vindt het een prachtbaan: “Ik heb er veel zin in. Het werken in het Zeeuwse gebied spreekt mij bijzonder aan door de dynamiek van het gebied, de geografisch ligging en de grens met België. Verder de afwisseling van stedelijk gebied, buitengebied, industriegebied en een grote zeehaven maken het een geweldige uitdaging. Samen met mijn collega’s wil ik er graag voor zorgen dat de Zeeuwse burger zich veilig voelt. Samen met elkaar zorgen voor een veilige en leefbare samenleving met aandacht voor de mens is mijn ambitie.”

Pensioen
De huidige districtschef Ronald Weydema neemt binnenkort afscheid van de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant. Vanaf 1 april gaat hij met pensioen.

DEEL DIT ARTIKEL: