Kopstuk Mocro-maffia Razzouki opgepakt

Foto © politie.

Medellin – In Colombia is vrijdag crimineel kopstuk Saïd R opgepakt. Saïd R wordt door kroongetuige Nabil B., in het Marengo-liquidatieproces, gezien als de rechterhand van Ridouan T. Die werd twee maanden geleden al opgepakt in Dubai. Hij zit momenteel vast in De Penitentiaire Inrichting Vught.

De Colombiaanse politie deed vrijdagochtend een inval in een groot appartement. Het appartement staat in een wijk in Medellin in Colombia.  Saïd R werd als enige aangetroffen in het appartement. Tijdens de inval probeerde Saïd R te vluchten, hij raakte hierbij lichtgewond. De Colombiaanse politie heeft Saïd R. uiteindelijk kunnen oppakken.

Verblijfplaats
De eerste signalen over de aanhoudingen werden gedaan door De Telegraaf. De Landelijke Eenheid van de politie volgde hierna met een persbericht. De krant melden eerder dat er als signalen waren over de verblijfplaats van Saïd R.

Saïd R. stond op de Nationale Opsporingslijst.

Uitleveringsverdrag
De aanhouding van Saïd R. is een groot succes voor het team wat al aantal jaar jacht maakt op het kopstuk van deze criminele organisatie. Saïd R. wordt net als Ridouan T. verdacht van enkele onderwereld liquidaties en andere geweldsdelicten. Het Openbaar Ministerie zal zo snel mogelijk om een uitleveringsverdrag vragen aan de Colombiaanse autoriteiten.

Rechterhand Taghi
Foto © politie.

 

DEEL DIT ARTIKEL: