Man aangehouden na twee steekincidenten

Foto ter illustratie. © KM

Zwolle – De politie heeft afgelopen week een 42-jarige man uit Zwolle aangehouden. Hij wordt verdacht van twee steekincidenten, diefstal van een auto en het bezit van een vuurwapen.

Op oudejaarsdag kwam er een melding binnen over een 58-jarige man met meerdere steekwonden in een woning aan de Lassuslaan in Zwolle. Hij raakte daarbij ernstig gewond. In eerste instantie was niet duidelijk wat er precies was gebeurd.

Tweede steekincident
Op 17 januari kwam er opnieuw een melding binnen over een steekincident. Dit keer aan de Palestrinalaan in Zwolle. Volgens de melder lag er een man gewond voor de portiek van een flat. Het slachtoffer verklaarde dat hij was neergestoken. Het slachtoffer kon ontkomen en riep in de portiek van de flat aan de Palestrinalaan om hulp.

Vuurwapen
Beide onderzoeken hebben geleid naar dezelfde verdachte. In een opslagruimte die de 42-jarige verdachte huurt troffen agenten een vuurwapen aan.

Hij wordt ook verdacht van diefstal van een auto van één van de slachtoffers. De Rechter Commissaris heeft vrijdag 14 februari besloten dat de verdachte voorlopig vastzit.

DEEL DIT ARTIKEL: