Man aangehouden voor schietincident Amsterdam

Security
Foto ter illustratie. © Pixabay.com

Amsterdam – De politie heeft vrijdagavond 31 januari 2020 een 33-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de schutter te zijn bij een schietincident. Welke vorige week plaatsvond op de Rhôneweg. Daarbij raakte een beveiliger zwaargewond. Het slachtoffer inmiddels is ontslagen uit het ziekenhuis. De verwachting is echter dat hij nog lange tijd nodig heeft om te herstellen.

Agenten kwamen op vrijdag 24 januari 2020 bij een schietincident waar een 34-jarige Amsterdamse beveiliger gewond raakte. Het slachtoffer was na zijn dienst door een man op een scooter beschoten. Het slachtoffer herkende de schutter als een man die hij eerder die nacht uit een horecagelegenheid had gezet. Hij was in een beschonken toestand en misdroeg zich.

Bekennende verklaring

De schutter reed na het schietincident snel weg. Na een zoektocht van de politie werd hij niet meer gevonden. Grondig recherchewerk leidde uiteindelijk tot de aanhouding van een verdachte. De aanhouding gebeurde in de buurt van de flat Geldershoofd.

De verdachte heeft inmiddels een bekennende verklaring afgelegd en is voorgeleid aan de rechter-commissaris voor een periode van 14 dagen. Het gaat om een 33-jarige Amsterdammer.

DEEL DIT ARTIKEL: