Man loopt rond met hakbijl en bedreigt agenten in Tilburg

Man wordt afgevoerd
Foto ter illustratie. © Politie

Tilburg – Een man die op zijn sokken met een hakbijl had rondgelopen, zijn vriendin die omstanders en politieagenten bedreigde en beledigde zijn vrijdagmiddag aangehouden.

Op vrijdag 31 januari 2020 om 13.20 uur kwam er bij het operationeel centrum de melding binnen vanuit de Mahlerstraat: Er zou een man op zijn sokken rondlopen met een hakbijl in zijn hand. Meerdere politie-eenheden werden naar die straat gestuurd.

Op aanwijzing van getuigen kon de man getraceerd worden in een flatwoning. Op dat moment had hij de hakbijl niet meer bij zich. Bij de veiligheidsfouillering van zijn kleding werd een geldbedrag en een handelsvoorraad hennep gevonden. De verdachte, die daar woonde, is aangehouden voor het bezitten en verhandelen van drugs en van het witwassen.

Hakbijl

De hakbijl stond nog bij zijn voordeur. Net voordat de verdachte in een surveillanceauto werd geplaatst probeerde hij, met handboeien om, weg te rennen. Vluchten kon niet meer, hij werd direct tegen de grond gedrukt door de agenten en alsnog in de auto gezet.

Bedreiging

Tijdens de aanhouding van de verdachte kwam zijn partner aangereden. Toen ze uitstapte, begon ze direct met beledigen van de agenten. Een omstander gaf aan dat hij door haar bedreigd was. De vrouw, die ook in de flatwoning woonde, is aangehouden. Later is de woning van de twee doorzocht waarbij nog meer hennep is aangetroffen.

DEEL DIT ARTIKEL: