Opnieuw aanhoudingen in onderzoek dodelijk schietincident Boomgaardstraat Schiedam

Aanhouding
Foto ter illustratie. © Politie

Schiedam – Afgelopen woensdag 12 februari heeft de politie twee verdachten aangehouden voor een schietpartij in Schiedam eind december. Hierbij kwam een 26-jarige man om het leven. Eerder hield de politie ook al twee mannen aan in het onderzoek naar de schietpartij.

Zaterdag 28 december vond rond 19:30 uur vind het schietincident in de Schiedamse woning plaats. Hulpdiensten troffen de zwaargewonde Rijswijker aan. De medische hulp mocht uiteindelijk niet meer baten. Onderzoek wees uit dat na het schietincident drie personen het huis hadden verlaten. Het vermoeden bestaat dat één van hen gewond was geraakt. Over een afstand van ruim 400 meter werd namelijk een bloedspoor aangetroffen. Deze liep tot de Ooievaarsteeg, waar de verdachten waarschijnlijk door een automobilist zijn opgepikt.

Eerste aanhoudingen
De eerste aanhouding in het onderzoek werd verricht op 14 januari. Dit betrof de 41-jarige bewoner van de Schiedamse woning. Woensdag 22 januari werd er een tweede verdachte aangehouden, dit was een 31-jarige man uit Den Haag.

Derde man op de beelden
Twintig rechercheurs hebben de zaak in onderzoek. De rechercheurs riepen in de uitzending van Opsporing Verzocht die op dinsdag 21 januari uitgezonden werd. De hulp van het publiek in. In de tv-uitzending werden er onder meer bewakingsbeelden waarop het verdachte drietal is te zien. Deze beelden zijn afkomstig van bewakingscamera’s die langs de vluchtroute hangen. Het rechercheonderzoek richt zich nog steeds op de derde verdachte die op die beelden te zien is.

Nog twee aanhoudingen
De twee mannen die afgelopen woensdag 12 februari zijn aangehouden worden ervan verdacht dat zij de verdachten in de Ooievaarsteeg hebben opgepikt met de auto. Het gaat om een 32-jarige man uit Deventer en een 37-jarige man uit Schiedam. De mannen zijn gisteren heengezonden.

Vragen
De rechercheurs hebben een aantal vragen voor het publiek. Zoals: weet u wie er betrokken zijn bij het schietincident, wat was de aanleiding voor het schieten? Heeft u meer info en nog niet met de politie gesproken? Bel 0900-8844, de gratis Opsporingstiplijn via 0800-6070. Liever anoniem? Dat kan via 0800-7000.

DEEL DIT ARTIKEL: