Politie ontdekt hennepkwekerij na anonieme tip

hennep
Foto ter illustratie. © Politie

Steenwijk – De politie heeft dinsdag 28 januari twee verdachten aangehouden in een onderzoek naar georganiseerde hennepteelt. De politie ontdekte naar aanleiding van een anonieme tip een hennepkwekerij in een bedrijfspand aan de Koematen. De verdachten zijn twee mannen van 62 jaar en 54 jaar uit Steenwijk.

Dankzij een tip van een alerte buurtbewoner troffen agenten afgelopen dinsdag een hennepkwekerij aan in een bedrijfspand waar een groot aantal hennepplanten is aangetroffen en diverse goederen. De hennepplanten zijn direct vernietigd. De goederen die zijn aangetroffen in het pand zijn in beslag genomen voor nader onderzoek. Inmiddels is de 62- jarige verdachte heengezonden. De recherche onderzoekt de rol van de 54- jarige verdachte in deze zaak.

Hennepaanpak samen met burgers in Oost- Nederland

Bij de aanpak van hennepkwekerijen is de politie enorm geholpen met tips. Elke detail kan van belang zijn voor een onderzoek. Ook als u het idee heeft dat het geen relevante informatie is, dat kan het wel zijn. Met deze tips draagt u bij aan het aanpakken van georganiseerde hennepteelt en het verbeteren van een veilige leefomgeving voor u en uw omgeving.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!

De politie, het Openbaar Ministerie en gemeenten pakken georganiseerde hennepteelt aan. De aanpak van hennepteelt is een landelijk prioriteit voor de politie. Hennepkwekerijen zijn gevaarlijk en veroorzaken veel schade en overlast door eventuele lekkage en stank. Daarnaast vormt dit een ernstige bedreiging voor de omgeving en voor de veiligheid van omwonenden. Een teken van een hennepkwekerij kan ook zijn dat er illegaal stroom wordt afgetapt, dit kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Een hennepkwekerij wordt na onderzoek direct ontmanteld.

DEEL DIT ARTIKEL: