Politie roept inwoners Hulst op om alert te zijn voor woninginbraken

Hulst

Gemeente Hulst – De politie in de gemeente Hulst heeft vanaf 15 januari jl. twaalf aangiften opgenomen van inbraken in de gemeente Hulst. De politie heeft de daders nog niet kunnen arresteren en roept inwoners op om extra alert te zijn.

Politie en de gemeente Hulst signaleren een toename van het aantal woninginbraken in de gemeente. Zo werden reeds acht woningen in Hulst door inbrekers bezocht. Verder werden bewoners in Clinge (2x), Vogelwaarde en Kloosterzande onaangenaam door criminelen verrast. De inbrekers forceren vaak ramen of deuren van vrij afgelegen woningen. De buit bestaat vooral uit geld, sieraden, portemonnees, kluizen, televisies en huishoud- en computerapparatuur. Ook valt het op dat de inbrekers soms de buitenverlichting van woningen onklaar maken. De inbraken vinden meestal in de avonduren plaats.

Toename
In 2019 werden er in de gemeente Hulst in januari één woning en in februari zes woningen opgebroken. In 2018 waren dat 5 (januari) en 4 (februari) woningen. De politie spreekt dan nu ook van een duidelijke toename van het aantal woninginbraken en wil deze reeks stoppen.

Verdachte situatie? Bel altijd 112

Politie en de gemeente nemen de reeks inbraken hoog op en zijn met een onderzoek bezig. U kunt zelf ook veel doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van dit soort zaken. Bent u toch slachtoffer geworden? Doe dan altijd aangifte! Ook kent u uw buurt het beste. U weet wie uw buren zijn en in welke auto’s zij rijden. Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet. Noteer bijvoorbeeld het kenteken van de verdachte auto of het signalement van de verdachte persoon. Geef dit door aan de politie. Blijf rustig, neem geen risico’s! Meld uw naam, uw woonplaats, het adres en wat er precies aan de hand is. Hebt u interessante beelden, bijvoorbeeld van een bewakingscamera of dashcam deel deze dan met de politie. U kunt hiervoor 0900-8844 bellen.

DEEL DIT ARTIKEL: