Politie rolt twee hennepkwekerijen op in Brabant

agent heeft hennepplant in handen
Foto ter illustratie. © Politie

Bergen op Zoom en Tholen – De politie heeft dinsdag aan de Zuiderdreef in Bergen op Zoom en de Grindweg in Tholen onderzoek gedaan bij twee hennepkwekerijen.

Het eerste onderzoek was aan de Grindweg in Tholen. In een woning werd dinsdagmorgen een hennepkwekerij ontdekt, die verdeeld was over drie ruimtes. De kwekerij was net geoogst, dus er waren geen planten meer aanwezig. Wel troffen agenten ruim zeven kilogram aan gedroogde henneptoppen aan. Ook werd een groot geldbedrag in beslag genomen. Twee mannen, beiden 25 jaar en afkomstig uit Bergen op Zoom en Tholen werden gearresteerd. Ze zijn op het politiebureau in Bergen op Zoom verhoord. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal stroom

Dinsdagmiddag stelden agenten een onderzoek in een woning aan de Zuiderdreef in Bergen op Zoom. Er werd een hennepkwekerij ontdekt, verdeeld over twee ruimtes met ruim tweehonderd hennepplanten. Deze planten waren oogstrijp. In deze zaak is nog niemand aangehouden. In beide woningen was ook sprake van diefstal van stroom.

DEEL DIT ARTIKEL: