Ruziezoekende jongen steekt buschauffeur in Hulst

Mes zwart
Foto ter illustratie. © KM

Hulst – Bij de bushalte aan de Zandstraat werd vrijdagavond 28 februari een Belgische buschauffeur neergestoken door een ruziezoekende jongen. De jongen was in het gezelschap van een andere jongen en een meisje. De politie heeft een verdachte op het oog en verwacht op korte termijn een aanhouding.

De chauffeur stond vrijdagavond rond zes uur met zijn bus op de Zandstraat om zijn route richting België te hervatten. Er stapten op dat moment een aantal personen de bus in. Nadat de mensen waren ingestapt, stapte het drietal de bus in. De chauffeur merkte dat het drietal ruzie zocht met de andere passagiers en hoorde dat ze tegen de ramen van de bus sloegen. De buschauffeur liep naar het drietal toe om hen aan te spreken. De buschauffeur verzocht hen zich te gedragen en anders de bus te verlaten. Twee van de drie verlieten de bus, maar een jongen bleef achter. Deze jongen werd vervolgens ook verzocht de bus te verlaten. Hij pakte een mes en dreigde richting de chauffeur. Vervolgens liep hij de bus uit.

Snijwond
Eenmaal buiten de bus sloeg de jongen meerdere malen hard tegen de bus. De chauffeur besloot daarop de jongen te filmen. De jongen liep vervolgens op de chauffeur af en haalde uit met het mes. Daarna liep de jongen weg. Niet veel later merkte het slachtoffer dat hij bloedde. Hij bleek een flinke snee ter hoogte van zijn borst te hebben. Een collega die ook op het busstation stond, heeft het slachtoffer verzorgd en de hulpdiensten gebeld. Het slachtoffer werd hierop overgebracht naar het ziekenhuis. Hij deed later die avond aangifte.

Verdachte
Het signalement en het beschikbare beeldmateriaal zorgde ervoor dat de politie een verdachte op het spoor is. De politie hoopt hem op korte termijn aan te houden.

DEEL DIT ARTIKEL: