Supermarkt in Den Haag opnieuw beschoten

Plaats delict
Foto ter illustratie. © Politie

Den Haag –  Op het Lorentzplein in Den Haag is zondagmorgen 9 februari rond half twee een supermarkt beschoten. Politieagenten gingen rond drie uur naar de supermarkt nadat ze een meldingen hadden binnen gekregen van een inbraak. Ter plaatsten bleek dat de supermarkt een half uur eerder was beschoten.

Agenten kregen een melding over een inbraak bij de supermarkt. Rond drie uur kwam deze melding binnen waarna naar de supermarkt toe. Omwonenden hadden glasgerinkel gehoord en hadden de politie gebeld. Toen agenten bij de supermarkt aankwamen, zagen ze glas op de grond liggen. Na kort onderzoek bleek dat er sprake was van een schietincident.

Plaats delict
Agenten ter plaatsen hebben direct een plaats delict gemaakt. De supermarkt zou rond half drie beschoten zijn door een nog onbekend persoon.

Tweede keer
In november 2019 werd de supermarkt ook al beschoten. Toen moest de supermarkt op bevel van de gemeente Den Haag dicht. Volgens berichten zou de supermarkt pas net weer een dag open zijn. Er zijn zorgen over de supermarkten en kappers die er steeds meer in de wijk bijkomen.

Getuigen
Medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) en rechercheurs hebben ter plaatse uitgebreid onderzoek gedaan. Dit onderzoek zal op de achtergrond verder worden voortgezet. Bovendien hoopt de recherche dat er getuigen zijn die mogelijk meer weten over deze beschieting.

DEEL DIT ARTIKEL: