Twee jongens aangehouden poging plofkraak Smaragdplein Utrecht

dierenpolitie
Foto ter illustratie. © Politie

Utrecht – Dinsdagochtend 18 februari in de ochtend konden verdachten van 16 en 17 jaar worden aangehouden voor een poging plofkraak aan het Smaragdplein in Utrecht dankzij alerte getuigen en hardlopende agenten.

Dinsdagochtend 18 februari, rond drie uur, komen er meldingen binnen van getuigen die zien hoe twee personen bezig zijn in te breken in een winkel aan het Smaragdplein in Utrecht. Politieagenten zijn een paar minuten later ter plaatse en zien hoe de twee verdachten het op een lopen zetten. Beiden kunnen na het trekken van een sprintje door de politieagenten worden aangehouden.

In het pand wordt een voorwerp aangetroffen dat op een explosief lijkt. Daarom wordt de Explosieve Opruimingsdienst ingezet. Het blijkt daadwerkelijk om een explosief te gaan dat door de EOD onschadelijk is gemaakt.

De verdachten zijn twee jongens van 16 en 17 jaar uit Utrecht.

De alerte getuigen worden hartelijk bedankt voor de medewerking. Ziet u iets verdachts? Bel dan de politie altijd op 112.

Getuigen gezocht
In verband met het onderzoek is de politie op zoek naar meer getuigen die iets kunnen vertellen over deze poging plofkraak. Wie iets heeft gezien of meer informatie heeft, wordt uitgenodigd te bellen met 0900-8844. Wie liever anoniem reageert kan dit doen van MeldMisdaadAnoniem 0800-7000.

DEEL DIT ARTIKEL: