Veel schade bij poging plofkraak Osdorpplein, gestolen auto blijft achter in Amsterdam

Politiemotor
Foto ter illustratie. © Politie

Amsterdam – Bij een plofkraak op het Osdorpplein in Amsterdam op dinsdagochtend 18 februari 2020 is veel schade ontstaan. De dader(s) lieten een gestolen gele Fiat Panda achter, waarmee de pui van de supermarkt was geramd en zijn vermoedelijk op een scooter gevlucht. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft onderzoek verricht naar mogelijk achtergebleven explosieven. Van de dader(s) ontbreekt ieder spoor. Heeft u informatie met betrekking tot de ram/plofkraak neem dan contact op met de politie op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Iets na 03.00 uur krijgt de meldkamer van de politie bericht dat een gele Fiat Panda tegen de gevel van een supermarkt was gereden en daarna een grote knal is gehoord. De daders hebben het vermoedelijk gemunt op de geldautomaat in de supermarkt. De Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV)stelt een eerste onderzoek in en laat de EOD ter plaatse komen.

De gele Fiat Panda is in de nacht van 8 op 9 februari gestolen in de Terpstraat in Amsterdam. Er is geen geld buit gemaakt, de schade was aanzienlijk.

Getuigenoproep
Heeft u informatie of beeldmateriaal met betrekking tot dit misdrijf of heeft u de Fiat Panda gezien na 8 februari, neem dan contact op met de politie.

DEEL DIT ARTIKEL: