Verdachte aangehouden geweldsincidenten Hoorn

Aanhouding met handboeien
Foto ter illustratie. © Politie

Hoorn – De politie heeft gisteren een 19-jarige man uit Hoorn aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van twee geweldsincidenten op 5 februari in Hoorn.

Verder wordt hij verdacht van zijn betrokkenheid bij een diefstal met geweld (26 december, 2019) en een mishandeling onderzocht. De verdachte zit vast en wordt morgen voorgeleid aan de rechter commissaris.

Lees hier het eerder gepubliceerde persbericht:

De politie onderzoekt een aantal incidenten die dinsdagavond heeft plaatsgevonden in Hoorn. Op de Emmalaan kwam omstreeks 20.00 uur een jongen met een bebloede hand aanlopen bij een woning, en heeft daar om eerste hulp gevragen aan de bewoonster van die woning. Zij heeft dit gedaan. Dit ontaardde uiteindelijk in een schermutseling, waarbij de jongen haar verwondde. Ook een andere bewoner van de woning raakte hierbij gewond.

Daarna heeft mogelijk dezelfde jongen bij het station een taxi genomen en bij het verlaten van de taxi in de omgeving van de Watermolen in Hoorn de chauffeur van de taxi mishandeld. De taxi is voor sporenonderzoek veiliggesteld. De politie onderzoekt de verbanden in deze strafbare feiten.

Het signalement van de betrokken jongen luidt:

Het is een blanke man, tussen de 20 jaar en 30 jaar, kort blond haar, gekleed in een trainingsbroek, lichtblauwe jas en camelkleurige schoenen. Hij heeft een verwonding aan de hand.

Aan de slachtoffers wordt slachtofferhulp aangeboden. Bent u getuige geweest van een van de incidenten of herkent u de verdachte belt u dan met de politie via 0900-8844. Wilt u anoniem bellen kan dat via Misdaad Anoniem, 0900-6070. Ook neemt de politie graag kennis van eventuele beelden van bewakingscamera’s.

DEEL DIT ARTIKEL: