Verdachte brief geen verband met bombrieven

Foto ter illustratie. © Politie

Weert – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de verdachte brief die werd aangetroffen bij een bedrijf aan de Schatbeurderlaan in Weert.

Rond half acht kreeg de politie de melding binnen, medewerkers van de netbeheerder hebben zelf het gebouw uit voorzorg verlaten. Na een eerste verkenning door een explosievenverkenner konden alle medewerkers rond kwart voor negen terug het pand in. Alleen het deel waar de brief ligt blijft voorlopig, uit voorzorg, afgesloten in verband met onderzoek. De omgeving ondervindt verder geen hinder hiervan, enkel het terrein van het bedrijf is deels afgesloten.

Geen verband bombrieven
Gezien de recente bombrieven in het hele land is er contact geweest met het onderzoeksteam in Amsterdam. Vooralsnog wijst er niets erop dat er sprake is van een mogelijk verband of een zelfde soort brief. Medewerkers van de ExplosievenOpruimingsDienst Defensie komen in de loop van de ochtend ter plaatse en zullen conform protocol nader onderzoek instellen naar de exacte inhoud van de brief.

Wat moet ik doen als ik denk dat ik een verdachte brief heb ontvangen?
Blijf bij twijfel van de enveloppe af en creëer afstand. Kijk naar de afzender en probeer te achterhalen of de afzender een bestaand bedrijf is en probeer contact te zoeken met de afzender of er daadwerkelijk iets naar u is verzonden. Is dat niet het geval en vertoont het poststuk verdachte kenmerken? Alarmeer dan de politie.

Update:
Uit onderzoek van de EODD blijkt dat er géén sprake is van explosief materiaal in Weert. Het gaat om elektronische producten. Het pand is vrijgegeven.

DEEL DIT ARTIKEL: