Voortvluchtige doodrijder van Fleur (19) aangehouden in Loosdrecht

aanhouding-boeien
Foto ter illustratie. © Politie

Loosdrecht – Op dinsdagavond 4 februari heeft de politie een 57-jarige man aangehouden in een woning in Loosdrecht. De man, Walter van W, was veroordeeld voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval in Loosdrecht in 2016. De man moet nog een straf van 1095 dagen hechtenis uitzitten, maar meldde zich niet bij de gevangenis.

De man is in 2019 door het Gerechtshof van Leeuwarden in hoger beroep veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf voor het veroorzaken van een ongeval met dodelijke afloop. De veroordeelde, mocht het hoger beroep in vrijheid afwachten. Het Fugitive Active Search Team in Nederland (FastNL) van de Landelijke Eenheid spoorde de man op en hield de man gisteravond aan.

Dodelijk ongeval

Van W. zat in maart 2016 met een slok op achter het stuur van zijn Porsche, waarmee hij met zeer hoge snelheid naar huis reed. Zijn zoon Casper zat in een andere auto vlak achter hem. Walter van W. botste op de Nieuw-Loosdrechtsedijk op de auto van de 19-jarige Fleur Balkestein. Zij overleed twee weken later aan haar verwondingen.

DEEL DIT ARTIKEL: