Vrouw hengelt kleding uit containers in Rucphen

Kleding container
Foto ter illustratie. © KM

Rucphen – Een 36-jarige vrouw uit Oudenbosch is afgelopen nacht omstreeks 03.50 uur door de politie op heterdaad op de Kerkstraat aangehouden ter zake diefstal uit een kledingcontainer. Ze zou met een haak kleding, schoeisel en tassen uit kledingcontainers hebben gestolen. De opbrengst daarvan is bestemd voor een goed doel.

De politie kreeg omstreeks 03.30 uur een melding van een verdachte situatie op de Kerkstraat. Er zou een witte personenauto bij betrokken zijn en er zou iemand met een witte zaklamp schijnen. De agenten zagen dat de bedoelde auto naast twee kledingcontainers stond. Het voertuig was helemaal volgeladen met kleding, tassen en schoeisel. Terwijl de dienders bezig waren de auto te onderzoeken, zagen ze ineens een vrouw achter een van de containers vandaan komen. Ze vertelde dat dieven kleding uit de containers hadden gehaald en dat ze een deel op straat hadden achtergelaten. Ze had dit in haar auto gelegd om bij het Kringloopcentrum af te geven. De agenten vonden dat maar een vreemd verhaal. De vrouw heeft namelijk antecedenten ter zake vermogensdelicten.

Ze werd als verdachte aangehouden. In haar tas werd inbrekersgereedschap aangetroffen onder meer een haak met een touw eraan, geschikt om kleding uit containers te hengelen, diverse schroevendraaiers, een multitool en een zaklamp en in haar portemonnee enkele gripzakjes met speed resten.

DEEL DIT ARTIKEL: